Te voet van Vlaha (Ro) naar Londen (Uk). Een reis van liefde voor de kunst, van vrijheid en gerechtigheid.

Te voet van Vlaha (Ro) naar Londen (Uk). Een reis van liefde voor de kunst, van vrijheid en gerechtigheid.

Te voet van Vlaha (Ro) naar Londen (Uk). Een reis van liefde voor de kunst, van vrijheid en gerechtigheid.

Erno Bartha 1Locatie: Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag
Datum: 2 oktober, ontvangst vanaf 16:30 u., Artist talk vanaf 18:00 u.

De Haagse Kunstkring met Ernő Bartha in gesprek. Ernő Bartha representeerde Roemenië in London tijdens de Culturele Olympiade van 2012 welke tegelijkertijd plaatsvond met de Olympische Spelen.  Zijn Nature in the City project was geselecteerd door het Roemeens Cultureel Instituut. Zo kwam zijn gigantische hooi sculptuur Time Spiral terecht in de Pleasure Gardens van Londen.  Kort na de evenementen werd het kunstwerk afgesloten voor publiek en kon het nauwelijks bezocht worden. Twee andere hooisculpturen, door de kunstenaar bekostigd, werden in Victoria Park geplaatst. Zij vormen een opvallend en belangrijk deel van het park, maar niemand weet wie de kunstwerken gemaakt heeft, of wat de titel is van het werk. Een plakket met gegevens is na drie jaar nog altijd niet geleverd.

Op 18 Juli 2015 is Ernő Bartha begonnen aan een reis te voet van 2025 km naar Londen. Zijn Reis van liefde voor de kunst, van vrijheid en gerechtigheid heeft vrije toegang tot de sculpturen in de Pleasure Gardens en het tonen van de missende informatie in Victoria Park ten doel.

Samen met Ernő Bartha vraagt Stichting Mirrors of Romania aandacht voor zijn reis.  De Haagse Kunstkring biedt een podium aan Ernő Bartha op 2 oktober.  Hij zal zijn werk presenteren en na zijn artist talk kunt u met hem in gesprek komen.  We hopen u te mogen ontmoeten tijdens de borrel en de aansluitende artist talk!

 


 

From Vlaha (RO) to London (UK) by foot. A journey for love of arts, freedom and justice

Erno Bartha 3Location: Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ The Hague
Date: 2nd of October 2015, 18:00, door open from 16.30

 

Ernő Bartha represented Romania in London at the Cultural Olympiad (2012), that accompanied the 2012 Summer Olympics and Summer Paralympics. His Nature in the City project was selected by the Romanian Cultural Institute after a project competition. This is how his giant dimensioned Time Spiral hay sculpture, funded by Romanian Cultural Institute, was placed in Pleasure Gardens; shortly after the sculpture was transported there, the place was closed, so this sculpture has never been seen by anyone. Nowadays it is still there, locked behind the Pleasure Gardens gates grids. The artist has made two other hay sculptures, funded by himself, which were placed on Victoria Parks lake. This sculptures are still there, they became one of the most important symbols of the park, but unfortunately no one knows, who the artist is, what is their title or what project’s part are they, because they didn’t get a plaque with these information for 3 years.

On 18 July 2015 Ernő Bartha has started a journey of 2025 km to London by foot, a journey of love for art, freedom and justice to free and present his locked sculpture from Pleasure Gardens and to put the missing information for the other two in Victoria Park. Together with Ernő Bartha, Foundation Mirrors of Romania join hands for this journey and cause for the representation of artists.

The Haagse Kunstkring has invited Ernö Bartha for an artist talk in The Hague. Join us and be part of his talk the talk and walk the walk!